| Yazar |
Mesaj |
özgürdüşünce
Administrator

|
|
Kadının gelişimi, bağımssızlığı özgürlüğü kendisinden gelmelidir. İlk olarak kendisini bir seks objesi değil, bir kişilik olarak ortaya koymalıdır. İkincisi, hayatını basit, fakat zengin ve derin kılarak; kendi bedeni üzerinde başkalarının iddia ettiği tüm haklara karşı koymalı, istemediği sürece çocuk yapmamalı, tanrının, devletin, kocasının, ailesinin bir kulu olmaya karşı çıkmalıdır. Bu da hayatın tüm karmaşıklığını ve özünü anlamaya çalışarak, yani kendini toplumun fikirlerinden ve yargılarından özgürleştirerek olur.
Emma Goldman
|
|
|
|
|
|
| |
    |
 |
özgürdüşünce
Administrator

|
|
Kapitalist toplum o kadar kötü örgütlenmiştir ki, çeşitli üyeleri acı çekmektedirler: aynen nasıl ki bedeninizin bir yerinde ağrınız varsa, tüm bedeniniz ağrır ve hasta olursunuz... Benzer şekilde bir örgütün ya da bir birliğin tek bir üyesi bile ayrımcılıktan, baskı altında tutulmaktan veya göz ardı edilmekten muaf olmaz. Bunu yapmak, ağrıyan dişinizi göz ardı etmek demektir : sonunda da tamamı ile hasta olursunuz
Alexander Berkman
|
|
|
|
|
|
| |
    |
 |
özgürdüşünce
Administrator

|
|
Çocuklarınıza bizim öğrettiğimiz şeyleri öğretin. Toprak bizim anamızdır. Ve toprağa tükürülmez. Toprak insana değil, insan toprağa aittir. İnsan hayat dokusunun içindeki bir liftir sadece... Beyaz adam neyi satın almak istiyor? Gökyüzünü ve toprakların sıcaklığını mı? Koşan antilopların çabukluğunu mu? Biz size bunları nasıl satabiliriz? Ve siz nasıl satın alabilirsiniz?
Seattle (Duwarmish Kızılderilisi)
|
|
|
|
|
|
| |
    |
 |
KIZILYILDIZ
Administrator

|
|
Bir insanı, ancak gerçekten uyuyorsa uyandırmak mümkündür. Ama, eğer uyumuyor, uyku taklidi yapıyorsa, dünyanın bütün gayretlerini sarf etseniz, nafiledir.
Mahatma Gandhi
--------------------------------------------------------------------------------
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
özgürdüşünce
Administrator

|
|
Biz kalbimizde yeni bir dünya taşıyoruz ve o dünya şu anda, burada büyümekte.
Buenaventura Durruti
|
|
|
|
|
|
| |
    |
 |
özgürdüşünce
Administrator

|
|
Bizler ne hayal aleminde yaşıyoruz, ne de insanları olduklarından daha iyi hayal ediyoruz, onları oldukları gibi görüyoruz. Bu nedenle insanların en iyisinin bile otoritenin uygulamalarıyla özde kötü kılındığını ileri sürüyoruz. İnsanın insanı yönetmesinden bu nedenle nefret ediyoruz.
Pyotr Alexeyevich Kropotkin
|
|
|
|
|
|
| |
    |
 |
özgürdüşünce
Administrator

|
|
Gün gelecek sessizliğimiz şimdi boğmakta olduğunuz sesimizden çok daha güçlü olacak.
August Spies
|
|
|
|
|
|
| |
    |
 |
erdaleren

Radyo Yayın Grubu

|
|
İNSAN BÜYÜNCE UMUTLARI VE HAYELERI KÜÇÜLÜRMÜ ....!
BEN
|
|
|
|
_________________ Güneş ulaşmıyor icerilerime.
Kufleniyorum,
yaşlaniyorum.
Yalnizliklar peşimde
Gölğem Gibi...!
|
|
|
   |
 |
erdaleren

Radyo Yayın Grubu

|
|
| İNSAN KÜÇÜKKEN HEP BÜYÜMEK İSTER BÜYÜNCEDE , AH KEŞKE HİÇ BÜYÜMESEYDİM DER ...!
|
|
|
|
_________________ Güneş ulaşmıyor icerilerime.
Kufleniyorum,
yaşlaniyorum.
Yalnizliklar peşimde
Gölğem Gibi...!
|
|
|
   |
 |
Misafir

|
|
| Alıntı:
|
|
İNSAN KÜÇÜKKEN HEP BÜYÜMEK İSTER BÜYÜNCEDE , AH KEŞKE HİÇ BÜYÜMESEYDİM DER ...!
|
kim sölemiş bunu yaw
|
|
|
|
|
|
| |
|
 |
özgürdüşünce
Administrator

|
|
Sizi tanımıyorum! Sizin yasalarınızı, nizamınızı, kuvvete dayanan yetkinizi tanımıyorum! Bu yüzden asın beni!
Louis Lingg (1870-1887)
|
|
|
|
|
|
| |
    |
 |
özgürdüşünce
Administrator

|
|
Devlet en iyi şekliyle bile kötü bir organizasyon olduğundan mümkün olduğu kadar en az devlete sahip olmalıyız
William Godwin
|
|
|
|
|
|
| |
    |
 |
özgürdüşünce
Administrator

|
|
Özgür bir toplum, eski düzenin yerini 'yeni düzen'in alması olamaz. Özgür bir toplum, özgür eylem alanlarının toplumsal yaşamın çoğunu oluşturuncaya dek yayılmasıdır.
Paul Goodman
|
|
|
|
|
|
| |
    |
 |
özgürdüşünce
Administrator

|
|
Ya devlet bireyi ve toplumsal hayatı daima ezerek, insanın etkin olduğu bütün alanları ele geçirerek savaşlarla ve iktidar mücadelelerine, bir tiranın yerini diğerinin aldığı saray darbelerine yol açacaktır, ki bu gelişmenin sonucunda kaçınılmaz bir biçimde ölüm vardır.. Ya da devletler yıkılacak ve özgür anlaşmasıyla bireylerin ve grupların canlı insiyatifini bir ilke olarak benimseyen binlerce merkez yeniden hayat bulacaktır.
Pyotr Alexeyevich Kropotkin
|
|
|
|
|
|
| |
    |
 |
aze

|
|
" Öyle davranki, kimse bilgeliğinden acı çekmesin.kendini tut,öfkelenme.
Gerçek bir gönül arılığına varmak istiyorsan,senden başka hiç kimseye vurmayan talihine GÜLÜMSE...''
Ömer HAYYAM
|
|
|
|
|
|
| |
     |
 |
|
|